PRINT & DRukwerk

Drukwerk in een eigen vorm bestellen? Kat in ’t bakkie voor D&R Disp! Dankzij prestigieuze machines kunnen we je drukwerk in allerlei gedurfde vormen afwerken. Een flyer over kattenvoeding laat je bijvoorbeeld stansen in de gestalte van een kat. Of wat dacht je van een origineel visitekaartje met een gestanst logo, patroon of naam? En een levensgroot kartonnen reclamepaneel in een specifieke vorm is gegarandeerd een visueel hoogstandje – van even hoogwaardige kwaliteit natuurlijk – waarmee je een onuitwisbare indruk maakt.

STANSEN OF CONTOUR SNIJDEN?

stansvorm

Contour snij- en stansmachines worden gebruikt voor patronen die de standaard snijmachine niet kan snijden. Denk daarbij aan letters, je bedrijfslogo, ronde vormen, katten of andere (beestachtige) figuren die niet vierkant of rechthoekig zijn. Stansen gebeurt door middel van (op maat gemaakte) stansmessen die op een houten persplaat worden bevestigd. Met een flinke kracht wordt het gewenste materiaal tegen de persplaat gedrukt, waardoor de vorm als het ware uit het materiaal wordt geslagen. 

Wil je drukwerk met een unieke vorm? Dan zorgen we ervoor dat je een geheel eigen stansvorm krijgt. Houd er dan wel rekening mee dat de kosten wat hoger zullen zijn. Omdat iedere stans op maat gemaakt wordt, betaal je namelijk altijd stansmeskosten. Stansen op maat is daarom alleen interessant bij middelgrote en grote oplages. Daar staat tegenover dat de stans altijd bewaard wordt, waardoor exact dezelfde stansdruk op een later moment opnieuw besteld kan worden. Zónder de stansmeskosten. Ideaal dus voor tijdloos drukwerk zoals afwijkende bierviltjes en ronde folders met een blijvende (aandachts)waarde.

Bij een kleine oplage tot circa 150 exemplaren is contour snijden goedkoper. Het resultaat is nagenoeg hetzelfde, het proces totaal anders. De scherp geslepen messen van de digitale snijmachine volgen precies de vooraf geprogrammeerde banen van jouw ontwerp. Omdat de snijmachines computergestuurd zijn, zijn de opstartkosten een stuk lager. Als je bijvoorbeeld een lokale flyeractie opzet of een klein aantal uitnodigingen in een opvallende vorm creëert, dan is contour snijden waarschijnlijk de beste optie.

OPVALLEND VEEL MOGELIJKHEDEN

Niet alleen zijn de meest complexe vormen en unieke creaties mogelijk, ook de mogelijkheden in materialen en maten zijn groot. Mooi, dik en luxe glanspapier voor een onderscheidende uitstraling, vinyl stickers of gewoon simpel briefpapier? Alle vormen van papier en karton kun je laten stansen of snijden. In klein formaat of XXL.

voorbeeld stans drukwerk

Binnen de stansvorm kunnen ook meteen vouwlijnen worden gezet. Zo kunnen we in één keer stansen én rillen. Zoals bijvoorbeeld gebeurt bij de productie van kartonverpakkingen, offertemappen en displays. Gewenste boorgaten of andere inkepingen en perforatielijnen zijn al net zo goed realiseerbaar.

Wil je meer weten over (de mogelijkheden van) stansen of contour snijden? Wij helpen u graag verder. Een eigen stansvorm laten maken of contour gesneden drukwerk bestellen kan natuurlijk ook. Vorm een geniaal idee en wij vormen ‘m om tot een nog genialer eindproduct. Dus laat je creativiteit de loop. We dagen je uit!